Wybierz budynek

O inwestycji

Południowe dzielnice Krakowa dynamicznie zmieniają swój wizerunek: stare obiekty, ustępują miejsca nowoczesnemu budownictwu mieszkalnemu, lub kryją się w cieniu licznych biurowców. Ukończenie i oddanie do użytku Trasy Łagiewnickiej ostatecznie przypieczętuje przemianę tej części miasta na lepsze i usprawni połączenie z innymi dzielnicami.

Przy ulicy Wielickiej, będącej jedną z głównych ulic Krakowa, wkrótce powstanie inwestycja W.179. Realizacja projektu podzielona jest na dwa etapy. Pierwszy z nich zakłada wzniesienie mniejszego z budynków, w którym znajdować się będzie 25 mieszkań o powierzchni od 31 do 76 mkw. W kolejnym etapie, od strony ul. Seweryna powstanie następny budynek mieszczący 67 lokali.

Mieszkania w inwestycji W.179 charakteryzować się będą doświetleniem, jakie zapewnia zorientowanie głównych ścian budynku na wschód i zachód, oraz dobrą ustawnością, która pozwoli maksymalnie wykorzystać przestrzeń i dostosować ją do indywidualnych potrzeb. W trosce o komfort użytkowania, ciepło do mieszkań dostarczy ekonomiczne miejskie ogrzewanie. Kolejną zaletą mieszkań są wykończenia i udogodnienia wysokiej jakości, m.in. drzwi antywłamaniowe o zwiększonej izolacji akustycznej, stolarka PCV o potrójnych szybach, wentylacja mechaniczna, światłowód, oświetlenie na balkonach, cicha i nowoczesna winda. Na etapie budowy będzie możliwe zainstalowanie klimatyzacji i alarmu.

Każde mieszkanie będzie dysponowało miejscem parkingowym w garażu podziemnym, którego brama będzie sterowana przez telefon. Charakterystycznym elementem rozpoznawczym inwestycji będzie zielona ściana pokryta roślinnością antysmogową. Przewidziana jest też aranżacja niewielkiego placu zabaw dla dzieci oraz strefy relaksu z ławkami do odpoczynku. Na wspólnej przestrzeni znajdą się także specjalne kosze dla właścicieli czworonogów, jak również stacja naprawy rowerów i stojaki. Dodatkowo, dla zwiększenia bezpieczeństwa mieszkańców, teren inwestycji będzie ogrodzony, monitorowany i dobrze oświetlony.

separator

komórka lokatorska

miejsce parkingowe

zielona ściana

plac zabaw dla dzieci

strefy relaksu

bezpieczny teren

separator